Webinar 15 april 2021: Afwijkingen op de röntgenfoto; wat te doen?

Geplaatst op 05-08-2021  -  Categorie: Algemeen

 

 

            

  logo-ondertitel-kl

 

 De Nederlandse Vereniging voor DentoMaxilloFaciale Radiologie nodigt u uit voor een webinar

met als onderwerp:

Afwijkingen op een röntgenfoto; wat te doen?

 


Tijd en locatie

Donderdag 15 april 2021 19:00-20:00

Webinar

Gratis en exclusief voor leden van de NVDMFR

 

 Over de webinar

In de tandheelkundige praktijk worden dagelijks vele röntgenopnamen gemaakt die, als het goed is, worden gemaakt als aanvulling op of ter bevestiging van de vermoedelijke klinische diagnose. Soms worden afwijkingen als toevalsbevinding op een röntgenfoto waargenomen waarvan in eerste instantie niet direct duidelijk is of het hier een anatomische variant betreft, benigne pathologie die verder geen behandeling behoeft of een aandoening waarvoor snelle verwijzing gewenst is. Vragen die opkomen zijn onder andere: hoe nu verder, wel of niet bespreken met de patiënt, wat is de (waarschijnlijkheids)diagnose - hoe zeker bent u van uw zaak, is aanvullend onderzoek noodzakelijk, aanzien en hoe lang, controle opname(n) en wanneer, verwijzen? Om tot een juiste beslissing te komen, is kennis van röntgenologische technieken en diagnostische aspecten vereist.

 

Tijdens deze webinar zullen aan de hand van casuïstiek normale bevindingen en veel voorkomende botafwijkingen worden behandeld. Daarnaast zal een aantal minder vaak voorkomende afwijkingen met echter een karakteristiek röntgenbeeld de revue passeren. De rol van de tandarts bij de (initiële) diagnostiek en het eventuele vervolg hiervan, meestal bij de MKA-chirurg, worden telkens toegelicht.

 

Spreker

dr. Erik H. van der Meij, MKA chirurg, hoofdhals-oncoloog, werd opgeleid tot MKA-chirurg aan het VU Medisch Centrum te Amsterdam en promoveerde in 2002 op het mogelijk premaligne karakter van lichen planus van het mondslijmvlies. Hij was van 2004 tot 2008 als staflid verbonden aan de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Aldaar volgde hij een fellowship HoofdHals-Chirurgie/-Oncologie.
Sinds 2008 is hij als MKA chirurg, hoofdhals-oncoloog werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden. Zijn aandachtsgebieden betreffen de hoofd-hals oncologie, speekselklierpathologie en de pathologie van de mondholte.

erik-v-d-meij

 

Aanmelden

Via onderstaande link kunt u zich vanaf nu inschrijven voor de webinar. Deelname is gratis en exclusief voor leden van de NVDMFR. Na inschrijving ontvangt u op het opgegeven mailadres een bevestiging met daarin de link naar de webinar. Donderdag 15 april vanaf enkele minuten voor 19 uur kunt u inloggen via de link in de bevestigingsmail.

 

Registratielink:

https://vu-live.zoom.us/meeting/register/tJYof-GsrDwiGd0YI6JJ5eUDh5IiVqtcRwEW